OLAUS PETRI GOSSKÖR, ÖREBRO

Tage Juthnäs är 12 år och går i femman på Karl Johans skola i Örebro (i musikklass) och sjunger sopran i Olaus Petri gosskör. Hans lillebror Brasse sjunger i aspirantkören.

Hur länge har du sjungit i gosskören?
- Jag och min bästa kompis började samtidigt, vi fick börja tidigare än man egentligen får, så vi började redan i slutet av förskoleklassen.

Varför började du i kör?
- Våra föräldrar tyckte att vi borde börja sjunga i kören och kompisens föräldrar tyckte samma sak så de pratade ihop sig. Vi ville börja själva också, min pappa spelar gitarr och min mamma sjunger lite så jag lärde mig tidigt att sjunga ihop med dem.

Har du några favoritstycken bland alla körsånger?
- Led mig Gud (Wesley) och Agnus Dei (Webbe).

Har du några minnen från kören du vill berätta om?
- Rättvikslägren! En gång byggde en annan kompis i vår kör ett spjut av lego och sköt in genom vårt fönster i sovsalen. Första gången vi var där var det skönt att sova i sovsal med alla kompisar, det kändes lite tryggare än om man skulle sova själv i ett rum, andra år har vi bott på hotelldelen, det är superlyxigt!

Vad är det bästa med kören?
- Det är en bra och rolig grej att göra på fritiden, det är roligt att sjunga och man får mycket uppmärksamhet och beröm efter konserter. Och så får man nya vänner!

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.