GERGANA ANDERSSON & ASSIA MITEVEA
Tidaholms gosskör

Vi heter Gergana Andersson och Assia Miteva och är körledare för Tidaholms gosskör. För första gången i Svenska kyrkan Tidaholm finns en gosskör!!

Den startade vi sen höst 2019. Längtan att musicera med gossar har funnits länge men vägen var inte rak och körens existens är fortfarande ifrågasatt.

Vi är födda och uppvuxna i Bulgarien och är syskon. Musiken har varit en del av vårt liv sedan barnsbenen. Musik är inte bara livet utan den är vår identitet. Redan vid fyra årsåldern började vi på musikklasser med piano som huvudinstrument och har klättrat upp till avslutade studier på musikakademi och magisterexamen.

Efter att ha jobbat på var sitt håll i olika pastorat har vi äntligen fått möjligheten att jobba i samma pastorat och skapa musik tillsammans. Det bästa med gosskör är att se hur de växer i den konstnärliga uppgiften, möta deras nyfikna blickar, skratta tillsammans...dela liv och musikens glädje. Vi leder ett antal andra körer också men det som utmärker just gossarna är ett oerhört stort engagemang, målmedvetenhet och ambition, brinnande nyfikenhet att sluka in musik i all dess genrer och former, epoker, språk...what ever.

Oh, vad vi och gossarna hungrar efter att få komma till Rättvik!

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.