SOFIA ALBERTINA GOSSKÖR, LANDSKRONA

Vilka är dina favoritstycken?
- Du som vill att vi ska finnas, Alta Trinita Beata, Lead me lord, den är så högtidlig, Vivaldis gloria är också kul att sjunga.

Varför började du i kören?
- Mamma tipsa och jag tänkte att skulle vara kul att testa!

Några roliga minnen från tiden i kören?
- När vi tog bilder till gosskörfolder och fick busa lite i kyrkan så det blev roliga bilder.

- När jag fick sjunga solo när vi sjöng Evensong i Sofia Albertina kyrka.

- Terminsavslutningen på Yump i Helsingborg och på vägen dit fastnade i en bilkö i nästan en timme. Vi löste det med att sjunga alla sånger vi kunde.

- Utfärden till Bakkens tivoli i Köpenhamn var jätteroligt.

Vad tycker du om gosskören?
- Jätteroligt! Det är en plats där man kan ha roligt. Här kan jag bara släppa ut sången det vågar jag inte på andra ställen. Här får jag träffa kompisar och bästa kompisen Ethan.

Det tre bästa sakerna med kören:
- Att jag känner mig trygg!
- Att jag får vara med mina kompisar!
- Att få vara i kyrkan. I kyrkan är det en speciell miljö som inte finns på andra ställen.

Intervjuad: Sebastian Leal Östlund, 10 år