SUSANNAH CARLSSON OCH ROBERT BENNESH
Lunds domkyrkas gosskör

Lunds domkyrkas gosskör har i sin nuvarande form funnits sedan 1976. Den legendariska Eva Bohlin startade Cantarellerna först i Lunds kommunala musikskola. Sedan 2018 har gosskören varit införlivade i domkyrkoförsamlingens barn- och ungdomsverksamhet under namnet Lunds domkyrkas gosskör. Kören består av fem grupper som tillsammans bildar en körskola i fem steg som alla repeterar separat. Vid större projekt sjunger alla grupperna tillsammans så att även de yngsta får sjunga med manskören.

Susannah Carlsson har en masterexamen i kyrkomusik från musikkonservatoriet i Köpenhamn och har huvudsakligen verkat i Köpenhamns stift innan hon började arbeta i Lund. Hon har även varit anställd som lärare i liturgisk orgel och improvisation vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har i hela sitt yrkesliv sjungit, fast i professionella ensembler och är även utbildad pianist, pianopedagog och sångpedagog.

Robert Bennesh är utbildad i kyrkomusik vid Musikhögskolan i Malmö, Musikkonservatoriet i Köpenhamn och har avlagt solistexamen i orgel vid Yale University. Han har tidigare arbetat i S:t Andreas kyrka i Malmö, Christ Church i New Haven samt Skanör-Falsterbo församling. Robert har också arbetat som gymnasielärare i körsång och orgelspel.