Styrelsen

Välkommen att höra av dig till oss med frågor!

 

MARGARETA RAAB, ordförande
E-post: margareta.raab@gosskor.se. Tel: 018-430 36 10

Jag heter Margareta Raab och är ordförande i Svenska kyrkans gosskörförening. Jag brinner för gosskör och är glad över att, tillsammans med resten av styrelsen få stötta alla som leder gosskör eller vill starta en. Till vardags är jag dirigent för Uppsala domkyrkas gosskör. Jag är också dirigent för Uppsala domkyrkas flickkör. Förutom Bach älskar jag nästan all musik som är engelsk, särskilt Byrd, Stanford och Britten. När jag inte arbetar åker jag oftast skidor - både på längden och utför - så långt utanför pisterna som möjligt. Men helst av allt spänner jag på turskidorna och ger mig ut på fjället.

 

 

VIVI BOOZON, sekreterare
E-post: vivi.boozon@gosskor.se

Vivi Boozon här. Sekreterare i Skgf och en av ledarna i Linköpings Gosskör. Jag har jobbat med gosskör sedan 2001 och sjungande barn sedan 1993. Att se ett barn stå och sjunga från hjärtat och med all den koncentration det kan uppbringa är bland det största för mig i mitt arbete. Förutom Brittens "Baloulalow" ligger Faurés Requiem mig väldigt varmt om hjärtat. När jag är ledig reser jag mycket, kollar på film eller rensar ogräs på tomten. Paris är favoritresemålet, Sound of Music favoritfilmen och frånvaro av maskrosor paradiset!

 

 

ERIK SVENSSON, kassör
E-post: erik.svensson@gosskor.se

Jag heter Erik Svensson och är sedan några år kassör i Svenska kyrkans gosskörförening. Till vardags är jag kyrkomusiker i Norrbärke församling (Smedjebacken, Dalarna). Jag är oerhört fascinerad av gossrösten och vill göra allt jag kan för att hjälpa de som vill starta eller redan leder gosskör. Jag gillar de stora klassikerna som Bach, Händel, Franck och Mendelssohn, men gosskörerna i England är verkliga favoriter. Då jag är "anglofil" (och betraktar England som mitt andra hemland) ger det mig oändliga möjligheter att lyssna på framstående gosskörer och inspireras. Då jag är ledig reser jag gärna runt i England eller snickrar hemmavid.

 

 

LOVISA KRONSTRAND ALINDER, ledamot
E-post: lovisa.alinder@gosskor.se. Tel: 013-20 51 38

Jag heter Lovisa Kronstrand Alinder och är ledamot i Skgf. Jag leder gosskör sedan 2004 då jag fick tjänst i Johannelunds församling i Linköping. Linköpings Gosskör heter den numera pastoratsgemensamma kören som jag leder i sällskap med Vivi Boozon. Från 2019 är jag även nationell körpedagog inom Sveriges Kyrkosångsförbund. Jag har en stor kärlek till rösten, musiken och musiken i människan. När gosskoristerna möter musik, gammal eller ny, blir kontaktytan fräsch. Det ger mig inspiration och nya perspektiv. Böcker, kajaker och fikan tycker jag också om.

 

 

 

JOAKIM OLSSON KRUSE, ledamot
E-post: joakim.olssonkruse@gosskor.se. Tel 021-814618

Jag heter Joakim Olsson Kruse och är organist och körledare i Västerås domkyrka, där jag sedan 2016 har den stora äran att få återetablera gosskörsverksamheten. Vi brukar säga att det är fjärde generationen gosskör här: först medeltidens sjungande pojkar vid klosterskolan, sedan 1600-talets djäknar vid katedralskolan Rudbeckianska, sedan Bror Samuelsons enastående gosskör på 1960-70-talen och så slutligen gosskören anno 2016.

Tidigare har jag arbetat med gosskör i Kristianstad och Karlskrona Stadsförsamling. Faktiskt var jag rädd för att arbeta med barn och musik, men en 10-årig kristianstadskille som ville spela orgel blev min mentor och visade mig att barn inte är farliga! Med tiden fick han många körkompisar, och en av dem - Daniel - som snart fyller 20, blev så tagen av körsången att han efter studenten flyttade från Skåne till Västerås för att återigen sjunga i kör för killar, och är nu en strålande countertenor i Västerås domkyrkas goss- och herrkör!

 

 

KARIN SKOGBERG ANKARMO, ledamot
E-post: karin.skogberg.ankarmo@gosskor.se. Tel 0709-740573

Jag är tillbaka i styrelsen igen efter några års uppehåll. Det är svårt att låta bli att engagera sig helt enkelt! Sedan 2008 har jag varit konstnärlig ledare för Stockholms gosskör, ett arbete jag ser som både viktigt och roligt. Jag är också organist i Kungsholms kyrka, Västermalms församling. Sedan 2002 har jag varit på alla gosskörsfestivaler, och jag hoppas att det blir många fler. Förutom mitt arbete gillar jag att umgås med familj och vänner, men också att jogga i skogen och se på filmer!

 

 

 

URBAN WESTERLUND, ledamot
E-post: urban.westerlund@gosskor.se. Tel 070-5661268

 

 

DAVID PETTERSSON, gosskörsrepresentant
E-post: david.pettersson@gosskor.se

Hej! Jag heter David Pettersson och är gosskörrepresentant i Svenska kyrkans gosskörförening. Jag har sjungit i Uppsala domkyrkas gosskör i 15 år och gosskör är en stor och fantastisk del i mitt liv. Jag sjunger även i en manskörskvintett där vi alla har ett ursprung ur just gosskören. Vid sidan av musiken så är den fotboll som gäller, allt från Premier league till korpen. 

 

 

ÖVRIGA FUNKTIONÄRER

Revisor: Boris Norrlén
Revisorsuppleant: Arne Rosell
Valberedning: Annika Blohm (sammankallande) och Kerstin Evén

2018 års styrelse:

Margareta Raab, Joakim Olsson Kruse, Lovisa Kronstrand Alinder, Vivi Boozon, David Pettersson, Urban Westerlund och Karin Skogberg Ankarmo. På bild saknas Erik Svensson

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.