Välkommen att höra av dig till oss med frågor!

MARGARETA RAAB, ordförande
E-post: margareta.raab@gosskor.se. Tel: 018-430 36 10

Jag heter Margareta Raab och är ordförande i Svenska kyrkans gosskörförening. Jag brinner för gosskör och är glad över att, tillsammans med resten av styrelsen få stötta alla som leder gosskör eller vill starta en. Till vardags är jag dirigent för Uppsala domkyrkas gosskör. Jag är också dirigent för Uppsala domkyrkas flickkör. Förutom Bach älskar jag nästan all musik som är engelsk, särskilt Byrd, Stanford och Britten. När jag inte arbetar åker jag oftast skidor - både på längden och utför - så långt utanför pisterna som möjligt. Men helst av allt spänner jag på turskidorna och ger mig ut på fjället.

VIVI BOOZON, sekreterare
E-post: vivi.boozon@gosskor.se

Vivi Boozon här. Sekreterare i Skgf och en av ledarna i Linköpings Gosskör. Jag har jobbat med gosskör sedan 2001 och sjungande barn sedan 1987. Att se ett barn stå och sjunga från hjärtat och med all den koncentration det kan uppbringa är bland det största för mig i mitt arbete. Förutom Brittens "Baloulalow" ligger Faurés Requiem mig väldigt varmt om hjärtat. När jag är ledig reser jag mycket, kollar på film eller rensar ogräs på tomten. Paris är favoritresemålet, Sound of Music favoritfilmen och frånvaro av maskrosor paradiset!

LOVISA KRONSTRAND ALINDER, ledamot
E-post: lovisa.alinder@gosskor.se. Tel: 013-20 51 38

Jag heter Lovisa Kronstrand Alinder och är ledamot i Skgf. Jag leder gosskör sedan 2004 då jag fick tjänst i Johannelunds församling i Linköping. Linköpings Gosskör heter den numera pastoratsgemensamma kören som jag leder i sällskap med Vivi Boozon. Från 2019 är jag även nationell körpedagog inom Sveriges Kyrkosångsförbund. Jag har en stor kärlek till rösten, musiken och musiken i människan. När gosskoristerna möter musik, gammal eller ny, blir kontaktytan fräsch. Det ger mig inspiration och nya perspektiv. Böcker, kajaker och fikan tycker jag också om.

JOAKIM OLSSON KRUSE, ledamot
E-post: joakim.olssonkruse@gosskor.se. Tel 021-814618

Jag heter Joakim Olsson Kruse och är organist och körledare i Västerås domkyrka, där jag sedan 2016 har den stora äran att få återetablera gosskörsverksamheten. Vi brukar säga att det är fjärde generationen gosskör här: först medeltidens sjungande pojkar vid klosterskolan, sedan 1600-talets djäknar vid katedralskolan Rudbeckianska, sedan Bror Samuelsons enastående gosskör på 1960-70-talen och så slutligen gosskören anno 2016.

Tidigare har jag arbetat med gosskör i Kristianstad och Karlskrona Stadsförsamling. Faktiskt var jag rädd för att arbeta med barn och musik, men en 10-årig kristianstadskille som ville spela orgel blev min mentor och visade mig att barn inte är farliga! Med tiden fick han många körkompisar, och en av dem - Daniel - som snart fyller 20, blev så tagen av körsången att han efter studenten flyttade från Skåne till Västerås för att återigen sjunga i kör för killar, och är nu en strålande countertenor i Västerås domkyrkas goss- och herrkör!

FREDRIK UNGER, ledamot
E-post: fredrik.unger@svenskakyrkan.se

Jag heter Fredrik Unger och arbetar som kyrkoherde i Bergsjö församling i Uppsala stift. Gosskör har en stor plats i mitt hjärta och jag var sångare i Uppsala domkyrkas gosskör under 15 år. Idag är jag sångare i Uppsala Akademiska Kammarkör. Tycker om all möjlig körmusik men kanske främst tidigare musik. Byrd, Palestrina, Tallis med flera = mumma! Förutom körsång är jag intresserad av svampplockning, mat och dryck, att resa utomlands och genomföra olika skidlopp tillsammans med ordföranden ovan

DAG VIDEKE, ledamot
E-post: dag.videke@gosskor.se.

Jag heter Dag Videke. Jag arbetar som organist i Landskrona församling och som lärare i kyrkomusik på SKUI (Svenska kyrkans utbildningsinstitut). På båda mina arbetsplatser har jag sång som huvudfokus.

I Landskrona  arbetar jag med en liten gosskör sedan 2017, jämte denna en damkör och en oratoriekör. Jag har en stark förkärlek för den gregorianska repertoaren och på min lärartjänst undervisar jag blivande präster i liturgisk sång.

För mig är musik i kyrkan och i evangeliets tjänst en stark drivkraft. Att fostra körsångare såväl vokalt och musikaliskt som att visa på gudstjänstens alla uttryck där alla sinnen berörs. En stimulerande och utmanande uppgift, men framför allt väldigt rolig!

Fritiden ägnas åt matlagning, läsning, fysisk träning och jag gillar att resa.

DAVID PETTERSSON, gosskörsrepresentant
E-post: david.pettersson@gosskor.se

Hej! Jag heter David Pettersson och är gosskörsrepresentant i Svenska kyrkans gosskörsförening. Jag sjöng i Uppsala domkyrkas gosskör under 15 år och har efter det sedan fortsatt mitt arbete i SKGF. För närvarande studerar jag Music & Event Management vid Linnéuniversitetet, och på min fritid sjunger jag även i manskörkvintetten Simlyfive där alla medlemmar har ett ursprung ur gosskören.

ÖVRIGA FUNKTIONÄRER

Revisor: Maria Forsberg
Revisorsuppleant: Arne Rosell
Valberedning: Urban Westerlund (sammankallande) och Sofia Pekkari

2019 års styrelse:

Margareta Raab, Joakim Olsson Kruse, Lovisa Kronstrand Alinder, Vivi Boozon, David Pettersson, Urban Westerlund och Fredrik Unger.