LERUMS FÖRSAMLINGS GOSSKÖR - LAUDATE 

Hej allihopa! Här kommer en hälsning från Lerums Församlings gosskör – Laudate. Bilderna är ett minne från våra Luciakonserter i December 2018 i Lerums kyrka.

I Lerums Församling har det funnits kör för killar sedan 2002. Beslutet att starta gosskör gjordes av Yvonne Carlsson som det året ”råkade” få flera killar i barnkören och fann det möjligt att kunna ha en ren kör för killar. Laudate kallades denna kör och det är fortfarande namnet på Lerums Församlings körverksamhet för killar. Det har sedan 2002 sjungit mellan 15-25 killar varje vecka i Laudate och det är med stor stolthet vi har kunnat bevara verksamheten i Lerum. I Lerums Församling jobbar två organister, Yvonne Carlsson och Helena Granmo med församlingens körtrappa. För tjejer finns det idag körerna Gloria (6-7 år), Cantica1 (8-9 år), Cantica 2 (10-12 år) och
Cantica 3 (13-14 år) och för killarna finns det Laudate 1 (6-8 år), Laudate 2 (9-11 år) och Laudate 3 (12-14 år). Efter det är man välkommen att börja i ungdomskören, Gaudia som idag är en blandad kör SATB från åk 8 med 24 medlemmar. Hela körtrappan omfattar ett 80-tal barn och ungdomar som övar varje vecka.

Gosskören sjunger i gudstjänster och konserter, men är även ute på resande fot. Ibland sjunger vi tillsammans med Gaudias tenorer och basar. Ofta sjunger vi tillsammans med övriga körer i körtrappan som vid Lucia, vårkonserter och andra stora konserter. Ett roligt projekt som tar mycket av killarnas tid just nu heter ”Gå med dej”. Projektet startade vid den stora flyktingkrisen och killarna skrev texter och Edo Bumba, Anette Wallin och David Oest
tonsatte dem. Detta projekt genomför vi tillsammans med Varbergs gosskör, Boys voice och kommer att resultera i en skivinspelning i början av sommaren 2019.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.